De goudprijs staat op het hoogste niveau sinds augustus 2016. Ze staan op het punt een belangrijke weerstand te doorbreken. Sinds eind december steeg de goudprijs al meer dan $100 per ounce. Maar volgens Rick Rule, grondstoffenspecialist, zullen vooral goudmijnaandelen uitbreken in 2018.

De goudprijs kent een bijzonder sterke start van 2018. Dat kan je op onderstaande grafiek zien. Dit is voornamelijk gedreven door de instroom van geld in goud-ETFs. Deze staan nu op 2.250 ton, het hoogste niveau sinds mei 2013.

Opvallend is dat de goudprijs stijgt, samen met de stijging van de aandelenmarkt en de stijging van de rentevoeten op overheidsobligaties.

3 explosieve grondstoffen(tips) onder $5

Goudmijnaandelen gaan verrassen

Grondstoffenexpert Rick Rule ziet vooral kansen ontstaan voor goudmijnaandelen. Deze aandelen zijn totaal vergeten door de beleggers terwijl sommige goudmijnen met verrassend sterke resultaten uit de hoek zullen komen.

Goudmijnen hebben de laatste jaren de tering naar de nering gezet en de uitgaven onder controle gehouden. Door de stijgende goudprijs genereren ze nu ineens sterke cash flow. Dat is de ideale combinatie voor een ‘spectaculair jaar’ zegt Rick Rule.

Goudmijnaandelen gaan dit jaar de markten verrassen, vooral omdat de verwachtingen zo laag zijn. Hij raadt aan om te kijken naar de Tier-3 goudmijnen. Dat zijn kleinere goudmijnen die al in productie zijn en een duidelijk groeiscenario voor zich hebben. Ook goudmijnen die een project bijna in productie hebben, zijn interessante overnameprooien aan deze waarderingen.

Volgens Rick Rule moet een goudmijn minstens 100.000 ounces per jaar produceren om de interesse van grote goudmijnen en institutionele investeerders aan te trekken.

Bron: KitcoBloomberg

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.