Rijk en oud pensioen

Dit is het verhaal van 1 man die op 1 jaar van $ 20.000 zo’n $ 100.000 maakte

Wil jij rijk worden? Lees het verhaal van ‘Ace’ – de man achter de website van Dividend Digger. Hij slaagde er in om op 1 jaar tijd zijn netto vermogen te verhogen van $ 20.000 naar $ 100.000 zonder magische formule, enkel gezond verstand en het juiste inzicht. ‘Ace’ was het beu om zich steeds in de schulden te steken voor korte termijn geluk met consumptiegoederen en deze schulden af te betalen met nieuwe schulden. Hij besloot om het over een andere boeg te gooien met 4 financiële regels die hem geen windeieren legde. Rijk worden is zijn doel en zo begint hij er aan:

1. Zo weinig mogelijk schulden

Het klinkt eenvoudig maar toch laten veel mensen zich meeslepen om een lening aan te gaan om bepaalde goederen te kopen. Wie financieel onafhankelijk wil worden, heeft best zo weinig mogelijk of geen schulden. Op schulden moet je rente betalen, ook al staat de rente nu historisch laag – het is een kost die vermeden kan worden.

2. Betaal jezelf

Je zou versteld staan hoe snel je een vermogen opbouwt als je jezelf eerst betaalt. De meeste mensen proberen op het einde van de maand het overschot te sparen, maar je behaalt veel meer rendement als je eerst spaart en het overschot uitgeeft. Eerst sparen, dan uitgeven zorgt er ook voor dat je niks uitgeeft dat je niet nodig hebt.

3. Laat het geld voor u werken

De reden dat de rijken steeds rijker worden is omdat ze het geld voor hen laten werken. Wie denkt dat hij niet genoeg kapitaal heeft om het geld voor hem te laten werken, moet punt 2 eens opnieuw lezen. Het gespaarde geld kan je dan beleggen in dividendaandelen.

4. Herinvesteer de opbrengst

Door middel van samengestelde intrest kan je het kapitaal steeds sneller laten aangroeien als de opbrengst opnieuw geïnvesteerd wordt in nieuwe dividendaandelen. Zo krijgt je na verloop van tijd dividend op je dividend. Na een bepaalde tijd krijgt men een parabolische stijging. Dit werkt ook voor wie begint met een klein kapitaal.

Zo geef je jezelf een extra inkomen van € 500 per maand