dollars De rijkste klanten van UBS Group kopen nog altijd dollars, ondanks dat de valuta wat uit de gratie is geraakt in de markt. Dat meldt ’s werelds grootste private bank. UBS verwacht dat de Federal Reserve de eerste renteverhoging sinds 2006 zal doorvoeren in september, vertelde Simon Smiles, chief investment officer bij UBS. Met de beslissing om de rente dit jaar te verhogen, gaat de Federal Rerserve lijnrecht in tegen het beleid dat de meeste centrale banken dit jaar voeren.

Liefde voor dollars

‘Er is nog altijd veel liefde voor de dollar onder cliënten met wie ik spreek’, schreef Smiler in een e-mail aan Bloomberg. ‘Wij veranderen niets aan onze tactische overweging op de dollar vanwege de zwakke Amerikaanse data over de groei van het bruto binnenlands product.’ UBS adviseert zijn klanten om hogere posities in te nemen in de dollar dan aanbevolen wordt door de benchmark indices die ze volgen omdat de greenback waarschijnlijk aan zal trekken naar 1,02 dollar tegenover de euro in de komende 3 maanden, vertelde Smiles.

Gelimiteerd potentieel dollars

Sommige klanten van UBS die geloven dat de potentie voor de dollar gelimiteerd zal zijn, proberen rendement te behalen door hun geld te stoppen in hedgefunds, met investeringen die zijn afgedekt tegen valutarisico’s, of ze verkopen call-opties op de euro tegenover de dollar, zei Smiles. Ondertussen is het aantal posities waarmee hedgefunds en moneymanagers inzetten op een sterkere dollar gedaald naar het laagste niveau sinds oktober, volgens the Commodity Futures Trading Commission. Volgens Nudgem Richyal, een senior fondsmanager bij JO Hambro Capital Management zei wat de dollar betreft te verwachten dat de onzekerheid rondom de Federal Reserve, of ze wel of niet de rente zullen verhogen en zo ja wanneer dan, zal zorgen voor druk op de dollar. Klik hier voor kansen in de goudmarkt