De cryptomunt Ripple is een van de sterkste stijgers onder de altcoins. Een paar dagen geleden steeg de jonge digitale munt nog 70% in 24 uur. Beleggers die het advies van Slim Beleggen van de eerste dag volgde, hebben ook al een winst van 900% kunnen incasseren. De opmars van Ripple is bijzonder. De koersexplosie zorgt ervoor dat de cryptomunt nu al half zo groot is als Bitcoin.

Het bedrijf achter Ripple kondigde recent aan dat ze 55 miljard XRPs, de munt van Ripple, in een transparantie escrow account zullen deponeren. Dit verhoogt de markttransparantie en geeft meer zekerheid over de aanvoer van XRP in de toekomst.

Volg alle nieuws over cryptomunten via de Slim Beleggen Daily

In tegenstelling tot bitcoins worden XRPs niet gemijnd. Doordat het bedrijf achter Ripple nu 55 miljard XRPs reserveert, ontstaat er meer duidelijkheid over de toevoer van het aantal digitale munten. Ripple zal iedere maand 1 miljard XRPs vrij geven. Indien ze op het einde van de maand niet allemaal op zijn, gaat de overschot terug naar de escrow account.

Ripple verdrijft hiermee de onzekerheid dat er in 1 keer een groot aantal XRPs op de markt zouden komen. Hierdoor steeg de koers van XRP, … alle explodeert de koers kan je beter zeggen.

Ripple

Ripple heeft nu een marktwaarde van om en bij de $16 miljard. Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van net geen $30 miljard. Ripple is op enkele weken half zo groot geworden als Bitcoin. Het is Ethereum ook voorbij gestoken als 2e grootste cryptomunt.

Bitcoin noteert boven $1.700 en er zijn 16,3 miljoen bitcoins in omloop. XRP noteert maar aan $0,40 maar er zijn wel 38 miljard XRPs in omloop. Daarom dat de marktkapitalisatie veel dichter bij elkaar ligt dan de prijs per eenheid.

Ripple is complementair met Bitcoin

Ripple is ook helemaal anders dan Bitcoin. Ripple leunt meer aan tegen het traditionele betaalsysteem. Ripple gebruikt geen ‘proof of work’ algoritme zoals Bitcoin maar een ‘iterative consensus’ proces. Ripple is ook niet gedecentraliseerd zoals Bitcoin. Beide cryptomunten zijn totaal anders, en daarom ook complementair.

Bitcoin en Ripple hebben hun eigen plaats in het crypto ecosysteem, maar Ripple heeft het voordeel dat ze dichter tegen het traditionele financiële systeem staat. Het ziet er dan ook naar uit dat Ripple niet snel zal verdwijnen.

Bron: The Merkle