Er doen geruchten de ronde dat de Verenigde Staten van Amerika en China akkoord zijn gegaan om de huidige importheffingen terug te draaien. Deze geruchten werden vanuit het Chinese kamp verspreid, maar Amerikaans president Donald Trump heeft vrijdag gezegd dat er helemaal geen sprake is van een akkoord omtrent de ‘rollback’ van de importheffingen.

Eind vorige week was het optimisme op de beurzen niet te stoppen, dat kwam voornamelijk omdat er een ‘phase one deal’ is tussen ‘s werelds grootste economieën ter wereld, maar ook vooral omdat er berichten rond gaan dat de huidige importheffingen mogelijks worden teruggedraaid. Maar daar blijkt helemaal niets van aan te zijn, aldus Trump.

They’d like to have a rollback. I haven’t agreed to anything. China would like to get somewhat of a rollback, not a complete rollback because they know I won’t do it.

Beleggers reageerden teleurgesteld, aandelen zakten vrijdag lichtjes na een positieve beursweek. Het was de woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel Gao Feng die donderdag zei dat beide landen een mogelijke ‘rollback’ van de importheffingen aan het bespreken zijn als onderdeel van de ‘phase one deal’.

Vooruitgang

Deze deal zou normaal gezien deze maand ondertekend worden door beide partijen, maar economen verwachten dat dit moment zal uitgesteld worden tot december. De Amerikanen en Chinezen zijn echter wel vastberaden om deze deal rond te krijgen en verder te werken aan een tweede overeenkomst. Daar zullen we vermoedelijk nog wel eventjes op moeten wachten.

China wil uiteraard heel graag dat de huidige importheffingen worden teruggedraaid gezien de desastreuze impact op de economie, maar volgens Amerikaans president Donald Trump is dit voorlopig geen optie. Zijn adviseur, Peter Navarro, zei ook dat Trump de enige persoon is die een ‘rollback’ effectief in gang kan zetten en dus de touwtjes in handen heeft.

Bronnen: CNBC

Foto: Public Domain Pictures- mohamed mahmoud hassan

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS