De aandelenmarkten hebben een zware week achter de rug liggen. De dreiging van een mondiale handelsoorlog blijft als een grote donkere wolk boven de aandelenmarkten hangen en het is de vraag of de lucht binnenkort geklaard wordt. Volgens David Rosenberg is de top op de beurzen bereikt.

David Rosenberg, hoofd-econoom en strateeg bij Gluskin Sheff & Associates, maakt zich grote zorgen over de Amerikaanse economie. Volgens hem bewegen we op dit moment binnen een zogenoemde ‘late economische cyclus’. Deze cyclus wordt volgens hem gekenmerkt door stijgende lonen en haast volledige werkgelegenheid. Daarnaast heeft de Amerikaanse centrale bank de zeepbel alleen maar verder opgeblazen.

David Rosenberg voorspelt onheil

Rosenberg liet afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Montreal weten dat de Fed een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opblazen van de gigantische zeepbel. Volgens hem is de Fed verantwoordelijk voor een rally van 1.000 punten bij de S&P 500 index. En volgens hem moeten we ons juist nu grote zorgen maken, omdat de Fed agressief bezig is met het verkopen van haar stukken. Daarom verwacht Rosenberg ook dat de top bij de S&P 500 index afgelopen januari is neergezet.

Tot slot maakt Rosenberg zich ook grote zorgen over de Amerikaanse economie. Zoals eerder genoemd bevindt de economie zich in de laatste fase van de cyclus en daarom moeten we er volgens Rosenberg rekening mee houden dat er binnen 12 maanden een recessie losbreekt.

Zijn de voorspellingen van Rosenberg wel te vertrouwen?

Dat weten we uiteraard achteraf pas, maar Rosenberg waarschuwde ons tijdens de laatste crisis als een van de eersten over de gigantische huizenmarktzeepbel. Wat dat betreft heeft hij dus wat krediet opgebouwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)