china-russia-love-investwithalex

De spanningen tussen Rusland en de rest van de wereld lopen steeds hoger op, behalve tussen Rusland en China. Rusland is namelijk bondgenoot van China en ze hebben inmiddels zelfs een akkoord bereikt van een samenwerking voor 30 jaar. Dit samenwerkingsverband houdt in dat Rusland voor 30 jaar China gaat bevoorraden van gas. En dit zorgt er voor dat zowel Amerika als Europa boos zal zijn op China. Terwijl de Amerikanen en Europeanen bezig zijn met het bedenken en toepassen van nieuwe sancties op Rusland is China dus bezig met een samenwerkingsverband. Het is duidelijk dat de Chinezen ontzettend veel waarde leggen aan het gas die vanuit Rusland de rest van de wereld bereikt.

Rusland voelt zich nog steeds oppermachtig

Putin zal overigens uitermate tevreden zijn met deze ontwikkelingen, want hieraan is te zien dat Putin nog steeds oppermachtig is. De opgelegde sancties lijken hem nauwelijks zeer te doen en Rusland lijkt zich verder voor te bereiden op het overnemen van meerdere delen van Oekraïne.

gastoevoer

Op het plaatje hierboven is goed te zien dat Oekraïne een belangrijk doorvoerland is voor het gas vanuit Rusland naar Europa. Het is dus ook duidelijk dat Oekraïne een belangrijke rol speelt. De oplossing voor het conflict lijkt echter nog ver weg te zijn. De sancties die tot nu toe zijn opgelegd hebben er alleen maar voor gezorgd dat het contact met Rusland verder is beperkt. Putin trekt zich niets aan van andere grote wereldleiders en lijkt zich alleen bezig te houden met zijn eigen land. Dat hij meerdere delen van Oekraïne wil overnemen is ons inmiddels wel duidelijk geworden. De vraag is hoe Amerika en Europa dit gaan tegenhouden. Maakt u veel fouten op de beurs? – Download de BEURSBIJBEL