De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung gooit zich op de markt voor Bitcoin hardware en crypto kaarten. Volgens Samsung is het bedrijf al begonnen met de productie van ASIC chips voor Chinese klanten. Ook bij de GPU chips steekt het bedrijf een tandje bij. Bedrijven als Nvidia en Advanced Micro Devices Inc hebben er al veel geld aan verdiend.

Samsung Electronics gooit zich nog meer op de cryptomarkt. Begin dit jaar tekende Samsung een contract met een Chinese Bitcoin hardware producent. Het zou al in grote getalen bezig zijn met de productie van de ASIC chips.

De ASIC (Application Specific Integrated Circuit) chip wordt vooral gebruikt voor het mijnen van Bitcoins. Zo zei de woordvoerder van Samsung:

“We are in the middle of a foundry business that is being supplied to a virtual money mining company in China”.

Mijnen van cryptomunten bijzonder populair

Sinds de sterke opmars van Bitcoin en andere cryptomunten in 2017 zijn de grafische kaarten bijzonder populair. Het Chinese Bitmain gebruikte zijn sterke positie en winsten zelfs om producenten van deze chips eerst aan Bitmain te laten leveren boven de traditionele klanten.

TSMC liet bijvoorbeeld weten dat het verwacht dat de grafische kaarten om Bitcoin te mijnen het verlies van zwakkere iPhone X verkopen kan compenseren.

Naast de ASIC chips zal Samsung zich ook werpen op de GPU chips.

Deze grafische kaarten worden voornamelijk ingezet voor het zogenaamde huis-tuin-en-keuken-mijnen van cryptomunten. Samsung begon met de massaproductie van een nieuwe DRAM. Deze zou beter geschikt zijn voor het mijnen van cryptomunten.

Andere producenten zoals Nvidia zien met lede ogen aan hoe de cryptominers de grafische kaarten opkopen ten nadele van de gamers. Naarmate cryptomunten een blijvend aspect worden in de wereld, zal dit zichzelf oplossen. Er komen namelijk meer producenten op de markt en producenten zoals Samsung zullen speciale chips beginnen ontwerpen voor cryptomunten.

Bron: News Bitcoin

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven