Tijdens de afgelopen weken hebben alle analisten de verwachtingen voor de bedrijfswinsten naar beneden toe moeten bijstellen. Aan het begin van dit jaar had immers niemand gerekend op een virus die een groot deel van de economie zou platleggen. Toch lijken de verwachtingen, ondanks de bijgestelde prognoses, nog veel te optimistisch te zijn.

Op dit moment rekent de gemiddelde analist bij de S&P 500 index op een gemiddelde winst van $ 141 per aandeel. Vorig week bedroeg dit nog $ 150, maar deze week is het met $ 9 neerwaarts bijgesteld. Gezien de huidige koers van de S&P 500 index is er dus sprake van een koers-winstverhouding van ongeveer 20. En gezien deze hoge koers-winstverhouding mogen we gerust stellen dat aandelen op dit moment zwaar overgewaardeerd zijn.

Aandelen zijn nog steeds zwaar overgewaardeerd

Het probleem wordt nog groter indien de uiteindelijke gemiddelde winst per aandeel lager uitvalt. Daar beginnen steeds meer analisten voor te waarschuwen. Volgens deze kenners lijkt een doel van $ 120 winst per aandeel een stuk realistischer te zijn. Want ook in de VS wordt de economische schade met de dag groter. En de verwachting is dat dit verlies niet zo snel weggepoetst gaat worden.

Beleggers lijken er dus verstandig aan te doen om juist nu voorzichtig te werk te gaan. Indien immers een gemiddelde winst van $ 120 per aandeel realistischer is, is er op dit moment sprake van een koers-winstverhouding van 23. En op dat moment zien aandelen er nog onaantrekkelijker uit.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)