Sean Williams van TMF Ultra Long ziet eerder Litecoin als concurrent van Bitcoin dan Ethereum. Bitcoin en Ethereum dienen een ander doel, maar Litecoin is (bijna) identiek aan Bitcoin. De zilveren versie van Bitcoin staat al jaren in de schaduw, maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Terwijl Bitcoin een veilige cryptohaven en een digitaal betaalmiddel is, is Ethereum een blockchainnetwerk voor slimme contracten. Ethereum is de nummer 2 cryptomunt in de wereld dat de focus legt op zijn netwerk waardoor Ether wel eens wordt vergeten. Daarom dat Litecoin wel eens de grootste uitdager kan worden, zegt Sean Williams.

Bitcoin werd geboren in 2009 en Litecoin in 2011. Het zijn beide al ‘redelijk volwassen’ cryptomunten. Toch heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $170 miljard en Litecoin amper $5 miljard. Beide cryptomunten willen een rol spelen als betaalmiddel van de toekomst.

Op dit moment slaagt Bitcoin daar het beste in. Maar Litecoin oprichter Charles Lee, heeft de laatste jaren vooral aan het platform gewerkt en begint nu pas Litecoin te promoten als betaalmiddel. Terwijl er al verschillende grote bedrijven zijn die met Bitcoin werken, is er nog maar 1 die ook Litecoin accepteert, de Amerikaanse retailer Overstock.

 

De voordelen van Litecoin tegenover Bitcoin

Het voordeel dat Litecoin heeft, is dat het sneller nieuwe technologieën kan implementeren. Zo activeerde het maanden voor Bitcoin de SegWit update. Ook met het Lightning Network en Atomic Swaps staat Litecoin verder dan Bitcoin.

Charles Lee ziet Litecoin in de toekomst opereren naast Bitcoin, maar probeert Litecoin nu vooral uit te spelen als een snellere en goedkopere versie van Bitcoin. Dit kan de cryptomunt in de toekomst een te duchten tegenstander maken van de grootste cryptomunt ter wereld, zegt Sean Williams.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: The Fool

Foto Credit: iStock