De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft 80 nieuwe bedrijven toegevoegd aan de lijst bedrijven die riskeren om van de U.S. beurzen verwijderd te worden. Het gaat over bedrijven zoals JD.com, Alibaba, NetEase en NIO. Deze bedrijven moeten kunnen aantonen dat ze in orde zijn met de Amerikaanse regels en wetten om een ‘delisting’ te voorkomen.

Het is even schrikken voor beleggers en investeerders in Chinese aandelen die noteren op de Amerikaanse beurzen. De Securities and Exchange Commission heeft namelijk gemeld dat ze 80 nieuwe bedrijven hebben toegevoegd aan hun ‘watchlist’. Bedrijven op deze lijst dreigen verwijderd te worden van de Amerikaanse beurzen indien ze niet voldoen aan bepaalde regels.

Ze moeten voldoen aan wetten die in 2020 werden vastgelegd in de Holding Foreign Companies Accountable Act. Het gaat ondermeer over bedrijven zoals JD.com, Alibaba, NetEase en NIO. Kortom, als de bedrijven op deze lijst niet werken volgens de Amerikaanse audit standaarden, horen ze niet thuis op de Amerikaanse beurzen.

Audits

Volgens Reuters hebben de Chinese regulatoren enkele U.S.-listed bedrijven, zoals Alibaba en Baidu, gewaarschuwd dat ze hun boeken zullen moeten voorleggen ter controle. Zolang Chinese bedrijven niet ‘valsspelen’ met hun cijfers, hoeven ze in principe niets te vrezen.

Enkele Chinese bedrijven, waaronder autobouwer NIO, hebben reeds gereageerd op de melding van de Securities and Exchange Commission dat ze 100 procent bereid zijn om de Amerikaanse wetten en regels te volgen. En dat is noodzakelijk willen ze hun plaatsje op Wall Street niet verliezen. Dankzij hun notering op Wall Street vloeit er veel kapitaal richting Chinese bedrijven omdat ze gemakkelijker buitenlands geld aantrekken.

Bronnen: Reuters – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>