De bekende beursspreuk “Sell in May and go away” is voorlopig dit beursjaar nog niet echt effectief geweest. Zo zijn de meeste aandelenmarkten bezig aan een geweldige beursmaand. Toch kan deze spreuk wel van toepassing zijn op de Zweedse beurs. Die zou immers binnenkort van richting kunnen gaan veranderen.

De mannen van Nordea Markets hebben de Zweedse beurs onder de loep genomen. En zij zien sterke overeenkomsten tussen het huidige koersverloop en die van in het jaar 2008. Op de bovenstaande grafiek is dit verband in beeld gebracht.

Zweedse beurs kan het moeilijk gaan krijgen

In het jaar 2008 werd de Zweedse beurs tijdens de eerste drie maanden van het jaar geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid (net als dit jaar het geval was). Toch wisten de Zweedse stieren in 2008 aanvankelijk nog een herstelbeweging in gang te zetten die uiteindelijk ten einde kwam in de maand mei. De afgelopen weken heeft de Zweedse beurs ook een indrukwekkende herstelbeweging in gang gezet, maar een eventuele top zou dus angstig dichtbij kunnen zijn (indien de correlatie standhoudt).

Gaat deze beursspreuk grote gevolgen hebben voor de Zweedse beurs?