De edelmetalen wisten tijdens de eerste maanden van het beursjaar 2017 enorm goede zaken te doen. We mogen wel spreken van een ‘vliegende start’. Toch staan de edelmetalen de afgelopen twee weken al flink onder druk. En door deze terugval laten steeds meer beleggers goud links liggen.

Volgens data die Bloomberg heeft weten te bemachtigen is er de afgelopen week heel wat geld weggestroomd vanuit de grootste goudmijnen-ETF. De VanEck Vectors Gold Miners ETF heeft de afgelopen week flink onder druk gestaan. En Bloomberg heeft dat perfect in beeld weten te brengen.

Beleggers laten de goudmarkt weer links liggen

sentiment-goudmarkt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de enorme uitstroom in beeld gebracht. In totaal vloeide er 778 miljoen dollar weg. Een dergelijke weekuitstroom hebben we al jaren niet meer gezien. Als gevolg van de uitslag van de eerste Franse verkiezingsronde waren heel wat beleggers van mening dat bescherming niet meer nodig was. Macron is immers de absolute favoriet in de eindstrijd die aankomende zondag zal gaan plaatsvinden.

Toch zouden de beleggers beter moeten weten. Goud fungeert immers te allen tijde als ‘veilige haven’ en buiten de Franse verkiezingen om zijn er nog voldoende andere evenementen die de wereld op de kop kunnen gaan zetten. De geopolitieke spanningen lopen immers hoog op. Helaas komen de beleggers hier vaak pas achteraf achter.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!