Angry-Bear-Grizzly

Op dit moment zijn de beleggers over het algemeen ‘Bearish’ gestemd over aandelen. Goldman Sachs komt daarom tot de conclusie dat de huidige beurskoersen zeer interessant zijn om in te stappen. Uiteraard zult u bij het lezen van de voorgaande zin even achter uw oren moeten krabben. Maar het is echt waar, Goldman Sachs concludeert dat het sentiment op dit moment zo negatief is, dat het positief is.

De afgelopen weken hebben we te maken gehad met flinke bewegingen op de beurzen. Zo daalden de indexen in september en augustus flink in waarde, om vervolgens de afgelopen drie weken een flinke herstelbeweging in gang te zetten. De vraag is echter of de stieren deze beweging ook in de toekomst kunnen gaan vasthouden. De analisten van Goldman Sachs steken hun goede bedoelingen in ieder geval niet onder stoelen of banken. Zij concluderen dat de beleggers op dit moment vooral ‘koopjes’ moeten gaan doen.

Het sentiment beweegt rond een absoluut dieptepunt

sentiment

De analisten van Goldman Sachs doen een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is zichtbaar dat het sentiment de afgelopen maanden gedaald is naar een absoluut dieptepunt. Deze sentimentindicator geeft aan dat er op dit moment maar weinig mensen zijn die een investering in de S&P 500 index aandurven. Als we ons echter richten op het verleden, zien we dat op zulke momenten de beleggers hele goede koopjes kunnen doen. Tijdens de flinke correctie in 2011 daalde de sentimentindicator immers ook naar niveaus zoals we die nu opnieuw zien. De beurzen stegen daarna echter flink in waarde. David Kostin, van Goldman Sachs, is daarom enthousiast over de toekomst van de aandelenmarkten. Hij benadrukt echter wel dat deze indicator geen enkele garantie biedt. Het verleden leert ons echter dat de kans groot is dat we een verdere herstelbeweging gaan zien.

>> Met deze tips kunt u een BEURSMILJONAIR worden <<