Volgende week maandag staat de eerste handelsdag van de maand augustus op het programma. Voor de Duitse beurs is de maand augustus niet bepaald een rooskleurige beursmaand. Tijdens de afgelopen 10 jaar wist de DAX index slechts 3 keer de maand augustus in het groen af te sluiten. Wat staat beleggers dit jaar te wachten?

De Duitse beurs zit al sinds de bodem van maart stevig in de lift. Net als de meeste andere beurzen is de Duitse beurs op dit moment nog enkele procenten verwijderd van het hoogtepunt uit februari dit jaar. De vraag is alleen of die recordkoers de komende weken al behaald gaat worden.

Duitse beurs kan geconfronteerd worden met een nieuwe beursdaling

Als we het verleden als een maatstaf mogen gebruiken voor het voorspellen van de toekomst, dan is de kans groot dat de Duitse beurs tijdens de komende maand geen nieuwe recordkoers gaat bereiken. Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt immers dat de maand augustus niet bepaald een gunstige beursmaand is voor de DAX index. Over de afgelopen 10 jaar gemeten is dit zelfs de slechtste beursmaand van het jaar. Gemiddeld gezien werd de Duitse beurs tijdens de maand augustus geconfronteerd met een daling van 3,41%. Slechts in 3 van de 10 gevallen wist de DAX index de maand augustus hoger af te sluiten.

Nemen de beren deze maand de regie terug in handen?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis