De Amerikaanse valutamunt heeft het de afgelopen maanden niet gemakkelijk gehad. Eigenlijk sinds de inauguratie van Donald Trump (in januari) heeft de dollar al moeite om het hoofd boven water te houden. Toch zou daar de komende tijd verandering in kunnen gaan komen.

De mannen van LPL Research hebben de situatie binnen de dollarmarkt geanalyseerd. Uiteraard is de conclusie van dit onderzoek dat de dollar de afgelopen maanden negatief in het nieuws is verschenen. Toch denken de mannen van LPL Research dat het tij voor de dollar binnenkort kan gaan keren. Het ‘slimme geld’ heeft namelijk haar zinnen gezet op een stijgende Amerikaanse valutamunt.

Weet de dollar de stijgende trend weer op te pakken?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de zogenoemde U.S. Dollar Index de afgelopen tijd flink wat terrein heeft verloren. Op deze grafiek is ook te zien dat de ‘Commercial Hedgers Net Contracts’ een uitzonderlijk niveau heeft bereikt. De voorgaande keren dat de commerciële hedgers zo zwaar gepositioneerd zaten in de dollar, wist de Amerikaanse valutamunt kort daarna de stijgende trend weer op te pakken.

Gezien het verleden acht LPL Research de kans dus aanwezig dat we binnenkort opnieuw te maken zullen gaan krijgen met een bodem bij de dollar. Het is voor de dollar wel te hopen dat Donald Trump geen rare fratsen gaat uithalen.