Het aandeel van Snap Inc. is gisteren nabeurs met 30 procent gekelderd. CEO Evan Spiegel waarschuwde in een nota naar zijn werknemers dat het bedrijf zijn eigen doelstellingen niet zal halen en dat de omzet en nettowinst in Q2 lager zullen uitvallen dan verwacht. Beleggers zitten met de schrik en beslisten na de handelsuren hun posities in Snap te verlaten.

Een daling van 30 procent na de handelsuren, het wordt een bloedrode dag voor Snap dinsdag. Het sociale mediabedrijf waarschuwde dat ze hun doelstellingen voor het tweede kwartaal niet zullen halen en dat de omzet lager zal uitvallen dan ze begin dit jaar hadden voorspeld. Het gevolg is een uitverkoop vermits beleggers massaal op de verkoopknop drukken

Today we filed an 8-K, sharing that the macro environment has deteriorated further and faster than we anticipated when we issued our quarterly guidance last month. As a result, while our revenue continues to grow year-over-year, it is growing more slowly than we expected at this time.

Vooruitzichten

Volgens CEO Evan Spiegel zijn de macro-omgevingsfactoren zodanig veranderd dat hun ‘goals’ voor het tweede kwartaal niet meer haalbaar zijn. In april publiceerden ze ook al een kwartaalrapport voor Q1 dat niet voldeed aan de analistenverwachtingen. Bij de publicatie van het rapport, beweerde Spiegel nog een jaar-op-jaar groei te kunnen verwezenlijken van 20 tot 25 procent. Daar komt hij nu op terug gezien de ontwikkelingen.

We believe it is now likely that we will report revenue and adjusted EBITDA below the low end of the guidance range we provided for this quarter.

De waarschuwingen van Spiegel hebben ook impact op andere sociale mediabedrijven. Het aandeel van Meta Platforms (FB) tuimelde ook met 7 procent naar beneden, dat van Twitter ging met 4 procent onderuit en Pinterest kelderde met 12 procent. Beleggers en investeerders vrezen dat ook deze bedrijven minder goed zullen presteren de komende maanden.

Bronnen: Kif Leswing – CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>