Italiaanse

De Italiaanse beurs doet het goed. De beurs komt echter pas net op stoom. Dat stelt ten minste Societe Generale die verwacht dat de FTSE MIB Index dit jaar uitkomt op een winst van 25 procent en in 2017 zelfs een winst van 40 procent kan realiseren. Hervormingen op zowel belastinggebied als in de arbeidsmarkt in Italië in combinatie met de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank, zullen de bedrijfswinsten een boost geven. Tegelijkertijd zien we dat zorgen omtrent het lot van de eurozone wereldwijd fondsmanagers verleidt om een steeds groter gedeelte van hun geld in cash aan te houden. Dat zei Roland Kaloyan, een strateeg bij de Franse bank.

Italiaanse aandelenmarkt

‘De meeste beleggers die ik heb ontmoet in Azië zoeken nog altijd naar een mooi moment om in Europa te stappen’, zei Kaloyan, head of European equity strategy bij Societe Generale die de afgelopen week met klanten in Singapore, Tokyo en Syndney heeft gesproken. ‘In de komende weken en maanden zal er meer geld gaan stromen richting Europese aandelen. Italië en Frankrijk zijn binnen Europa onze favoriete markten’, voegde hij toe. De Franse CAC 40 Index steeg in 2015 tot nu toe met ongeveer 19 procent. Beleggers die begin dit jaar echter waren ingestapt in de bewegelijke Italiaanse aandelenmarkt, zijn tot nu toe beloond met een van de grootste rally’s wereldwijd.

Italiaanse aandelen

Dat maakt Italiaanse aandelen momenteel overigens ook tot een van de duurdere aandelengroepen. De waardering van de FTSE MIB liep recent op naar 18 keer de verwachte winst. Een niveau dat we sinds minstens 2005 niet meer gezien hebben. De waardering ging tevens kort voorbij aan die van de Standard & Poor’s 500 Index. De twee grootste ETF’s die Europese aandelen tracken zagen in 2015 een instroom van meer dan 18 miljard dollar. Banca Poplare di Milano Scarl, de oudste coöperatieve bank van Italië, steeg dit jaar met 85 procent en is daarmee het paradepaardje binnen de FTSE MIB. Profiteer van onze favoriete beleggingstips