Solana, een opkomend blockchain-netwerk, werd onlangs geconfronteerd met een vijf uur durende storing. Hierbij zat meer dan $1,6 miljard aan crypto vast. Ondanks deze tegenslag bleef de prijs van SOL, de native token van Solana, relatief stabiel! Het vertrouwen in het netwerk lijkt dus toe te nemen.

De recente storing werd veroorzaakt door een bug in de code. Deze was al geïdentificeerd en opgelost in het testnet, maar was nog niet uitgerold naar het mainnet.

Vertrouwen in Solana

De markt lijkt een groeiend vertrouwen te hebben in Solana’s vermogen om dergelijke problemen aan te pakken. Investeerders zien deze storingen steeds meer als tijdelijke hiccups in plaats van structurele zwakheden.

Volgens gegevens van Solana Labs’ netwerk uptime portal was dit de zesde grote storing voor Solana. Ondanks deze herhaalde uitval lijkt de impact op de prijs af te nemen.

De eerste drie grote storingen veroorzaakten prijscrashes van 10% tot 15% binnen 12 uur. De volgende twee storingen hadden nauwelijks invloed op de markten, met slechts een korte dip van 4,2% in februari. Zie hieronder:

Veiligheidsprioriteit bij storingen

Hoewel storingen niet ongebruikelijk zijn in de wereld van blockchain-technologie, is het belangrijk om te benadrukken dat Solana’s aanpak van dergelijke problemen verschilt van andere populaire blockchains.

Solana geeft prioriteit aan veiligheid boven levensvatbaarheid, wat betekent dat de keten stopt met het verwerken van transacties wanneer consensus wordt verbroken. Dit kan verklaren waarom de prijs van SOL relatief stabiel blijft tijdens storingen.

Bron: Blockworks
Foto: iStock