Amerikaanse aandelen sloten de handelsweek positief af. Beleggers en investeerders haalden vooral hoop uit de teleurstellende werkgelegenheidscijfers. Naar schatting hadden er in januari 110.000 nieuwe jobs moeten bijkomen maar in werkelijkheid waren dit er ‘slechts’ 49.000. Hierdoor neemt de kans op meer stimulus voor de Amerikaanse economie toe.

De Amerikaanse beurzen hebben er een goede handelsweek opzitten, namelijk de beste sinds november. De Dow Jones Industrial Average steeg met 92,38 punten, of 0,3 procent, tot 31.148,24 punten, aangevoerd door Nike en Cisco. De S&P 500 klom 0,4 procent tot een recordsluiting van 3.886,83 punten. De Nasdaq Composite steeg 0,6 procent naar 13.856,30 punten en bereikte ook een nieuwe recordkoers.

Hoewel er minder positief nieuws kwam over de werkgelegenheid, wisten de beurzen toch te stijgen. Dat komt omdat beleggers en investeerders speculeren op nog meer stimulus gezien de ‘minder goede’ toestand van de Amerikaanse economie. President Biden zijn voorstel voor een stimulus van 1,9 biljoen dollar is op de goede weg om goedgekeurd te worden.

The jobs number was particularly underwhelming as far fewer jobs were expected. Ultimately, the stock market is anticipating continuing healing in the economy and has been moving higher because of Federal stimulus, which arguably is the bigger story.

Chris Zaccarelli, CIO bij Independent Advisor Alliance, benadrukt het belang van deze stimulus. Vooral de stimuluscheques van 1.400 dollar zijn een belangrijke katalysator voor hogere koersen vermits veel Amerikanen dit geld gebruiken om in de aandelenmarkten te pompen.

Hogere koersen?

De rust lijkt ook weder te keren, dat is merkbaar aan de Volatility Index (VIX). De index daalde deze week met 12 punten en eindigde de week op 21. Wall Street is van mening dat, als deze index onder de 20 punten valt, beleggers en investeerders nog meer aandelen zullen kopen.

En het plaatje ziet er echt niet slecht uit volgens Refinitiv. Van de 184 bedrijven in de S&P 500 wist 84 procent beter te presteren in Q4 dan analisten hadden voorspeld. Adam Crisafulli, oprichter van Vital Knowledge zegt er het volgende over:

The rally’s three pillars actually got stronger: Q4 earnings continue to dramatically exceed expectations, more stimulus is being poured into the economy, and the vaccination pace is accelerating.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>