De Amerikaanse beurzen blijven goed presteren. De S&P 500 noteert zelfs heel dicht bij zijn vorig hoogterecord van eind februari. Positieve bedrijfsresultaten van Home Depot en Walmart geven beleggers en investeerders opnieuw goede moed. Met andere woorden, het positieve beurssentiment stuwt de Amerikaanse indexen hoger. 

De bedrijfsresultaten van Walmart, Home Depot en tal van andere winkels zijn beter dan economen en analisten hadden voorspeld. Het is een signaal dat de Amerikaanse economie toch beter draait dan men dacht. Consumenten hebben tijdens het tweede kwartaal meer gespendeerd en duwden de verkoop- en omzetcijfers van consumentenwinkels fors hoger.

Zulk nieuws fungeert als sterk signaal en werkt op het gemoed van beleggers en investeerders. Dat is duidelijk merkbaar aan de koers van de S&P 500. De index noteert bijna opnieuw aan dezelfde koers van vóór de coronacrisis en heeft bijna een nieuw hoogterecord beet.

S&P 500

Mark Hackett, hoofd investeringsonderzoek bij Nationwide, benadrukt dat de S&P 500 sinds maart met meer dan 50 procent is gestegen. Uiteraard dankzij de stimulus van de Federal Reserve maar ook dankzij de beter dan verwachte bedrijfsresultaten.

Markets lack a catalyst to help markets overcome technical resistance. The S&P 500 has seen its best 100-day move in history, and therefore embeds optimistic assumptions on the economic recovery and fiscal stimulus. These factors will need to surprise to the upside to drive markets materially higher.

De Nasdaq Composite, de index waar vooral de grote technologiebedrijven in zitten, heeft al een nieuw record beet en noteert dit jaar al 24 procent hoger. De index noteert op 11.129 punten, dat is ruim boven de 9.750 punten van vóór de coronacrisis. Als je je baseert op de Amerikaanse beurzen, zou je haast denken dat de crisis reeds verteerd en gepasseerd is.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>