Tom Lee, medeoprichter van Fundstrat Global en marktoptimist, verwacht dat de S&P 500 deze maand nog eens 100 basispunten zal stijgen. Er vallen dus nog heel wat opportuniteiten te rapen voor beleggers en investeerders. Hij waarschuwt echter dat de markten na deze rally gaan corrigeren met 10 procent. Wat uiteraard ook een opportuniteit met zich meebrengt.

Wordt de maand september gunstig voor beleggers en investeerders? Volgens Fundstrat Global medeoprichter en beursoptimist Tom Lee gaat dat zeker het geval zijn met een S&P 500 die nog eens met 100 basispunten gaat stijgen. Er zijn volgens hem voldoende factoren die een verdere stijging ondersteunen. Echter waarschuwt hij ook dat de maand oktober grimmig kan worden met een beurscorrectie van 10 procent in het verschiet.

We could have a really strong rally in September. We didn’t think there was a window for a 10% correction for most of 2021. The window where we think you could start to have potentially a 10% pullback is October.

De reden waarom hij denkt dat de beurzen gaan corrigeren, heeft te maken met hun blootstelling aan de centrale banken. Maar ook omwille van de onzekerheiden omtrent de delta variant en het aanstormende griepseizoen. Hoe meer centrale banken spreken over ‘tapering’, hoe bewegelijker aandelen worden en dat kan de beurzen enkele procentpunten kosten.

Momentum

Hoe vreemd het ook klinkt, zolang de delta variant het herstel van de Amerikaanse economiev verstoort, hoe hoger de beursindexen kunnen gaan omdat de Amerikaanse centrale bank dan meer geneigd is om hun soepel monetaire beleid ongewijzigd te laten.

Lee is voorstander van aandelen die gekoppeld zijn aan het economische herstel, zoals die van energiebedrijven maar ook grondstoffen. Ook de FAANG-aandelen (Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Alphabet) zijn volgens hem aantrekkelijk en kunnen gerust nog hoger gaan.

My guess is that quite a number of investors thought we’d have a 10% correction in August. So, money was taken off the table. Usually when people re-risk they start buying cyclical and epicenter ideas.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>