Wat zou er gebeuren als de Verenigde Staten en China effectief overeenkomen inzake de handelsoorlog en een definitief akkoord ondertekenen? Volgens Jeremy Siegel, professor economie, is de kans dan groot dat de S&P 500 een flinke opwaartse sprong zal maken. Hij verwacht namelijk minstens een stijging van 10 procent in geval van een handelsakkoord.

Een sprong van 10 procent of meer, dat verwacht Jeremy Siegel als de Amerikanen en Chinezen een akkoord bereiken met elkaar. De professor economie is behoorlijk optimistisch en ziet dus nog redelijk wat opwaarts potentieel als beide landen overeenkomen met elkaar.

If we get some sort of settlement, I think we get a 10% pop, at least, in the S&P. Otherwise, we’re just going to be muddling along, because valuations are pretty full at this particular juncture, until we get some push on earnings.

De afgelopen weken zijn goed geweest voor de financiële markten. Beleggers en investeerders laten zich leiden door de positieve ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa zijn de aandelenmarkten de afgelopen flink wat hoger gegaan door het positieve nieuws.

Enkel handelsoorlog telt

Volgens Siegel is er ook niets anders dat een invloed heeft op de financiële markten, zelfs het rentebeleid van de Federal Reserve niet. Beleggers zijn volgens hem enkel gefocust op de evolutie in de handelsoorlog. Daarom dat de ‘phase one deal’ zo belangrijk is voor beleggers.

De waarderingen zijn volgens Siegel niet goedkoop, aandelen noteren momenteel best hoog. Daarom dat een verdere escalatie van de handelsoorlog zo gevaarlijk is, in zulke geval kan de ‘sell-off’ op de aandelenmarkten behoorlijk groot worden. Maar langs de andere kant, als Trump een akkoord kan smeden met de Chinezen, is het opwaarts potentieel volgens hem heel groot.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS