De cryptomarkt is niet meer dezelfde als drie jaar geleden. Toen waren het vooral particuliere beleggers die hun geld investeerden in digitale munten. Tegenwoordig doen de grote jongens mee en dat verandert de dynamiek op de cryptomarkt. En hier stopt het niet voor de cryptomarkt. Volgend jaar gaat de S&P Dow Jones Indeces crypto-indexen lanceren op vraag van grote instituties. Hierdoor gaat de interesse in digitale activa alleen maar toenemen.

Groot nieuws voor de cryptomarkt. S&P Dow Jones Indices, een divisie van S&P Global Inc., gaat volgend jaar indexen lanceren voor digitale munten. Het zou gaan over de 550 meest verhandelde digitale munten. Peter Hoffman, hoofdstrateeg bij S&P Dow Jones, vindt dat de tijd rijp is dat digitale activa een betrouwbare en gebruiksvriendelijke benchmark krijgen.

With digital assets such as cryptocurrencies becoming a rapidly emerging asset class, the time is right for independent, reliable and user-friendly benchmarks.

Ze gaan samenwerken met het cryptobedrijf Lukka, zij zullen de correct prijsdata leveren aan S&P Dow Jones. Lukka is opgetogen over de samenwerking en vindt dit een belangrijke stap om de kloof tussen cryptovaluta en traditionele financiële diensten te dichten.

Financiële instellingen

Digitale munten bestaan al meer dan tien jaar maar het is pas sinds enkele jaren dat grote financiële instellingen interesse beginnen tonen. Fidelity Investments en Nomura Holdings waren één van de eerste ‘grote jongens’ die openlijk toegaven potentieel te zien in bitcoin en dergelijke. Sindsdien zijn ook andere grote financiële instellingen op de kar gesprongen.

Beleggen in crypto is tegenwoordig nog ‘complex’ en dat schrikt veel grote investeerders af. Van zodra deze drempel verdwijnt, zou de toestroom van het grote geld kunnen gaan toenemen en dat belooft uiteraard voor de waarderingen van de digitale munten. Verschillende analisten verwachten hogere koersen voor de bitcoin, ethereum en dergelijke.

Bronnen: Business Standard

Foto: Quoteinspector.com

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven