special-goudmijnaandelen

Sinds vorige week zijn heel wat goudmijnaandelen in een stijgend trend terecht gekomen. Deze beweging was echter ook wel nodig, want de goudmijnsector heeft aan het begin van dit jaar nog flink waarde moeten inleveren. Zo wist GDX (goudmijnaandelen ETF) nog vorige week dinsdag een nieuw dieptepunt te bereiken rond de 12 dollar. Maar, vanaf dat moment zijn er een aantal opmerkelijke dingen gebeurd die we aan u moeten toelichten.

Goudmijnaandelen overtuigen

Allereerst moeten wij u vertellen dat er gisteren een einde is gekomen aan de winstreeks van GDX. GDX wist een winstreeks neer te zetten van zes dagen, maar opnieuw kon het geen zevende stijgende dag produceren. Opnieuw?

GDX

Ja, dat kunnen we op de bovenstaande grafiek zien. In 2014 en 2015 wist GDX ook maximaal zes dagen op rij een stijging neer te zetten en vaak na die zesde dag kwam er ook een nieuwe lagere top. Zouden we nu opnieuw te maken kunnen krijgen met een lagere top? Uiteraard is het goed mogelijk dat we nu opnieuw een lagere top gaan neerzetten. Maar, vandaag de dag ziet het er in de goudmijnsector een heel stuk anders uit dan in 2014 en 2015 het geval was. Zo laten veel belangrijke individuele goudmijnaandelen al een heel ander beeld zien.

abx-daily

Op de bovenstaande grafiek kunnen we bijvoorbeeld zien dat Barrick Gold al afstand heeft gedaan van de dalende trend. Barrick Gold is boven een belangrijke weerstand gesloten en dat ging gepaard met sterke volumes. Daarnaast werd er een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon afgerond. Het plaatje begint er dus steeds rooskleuriger uit te zien voor de goudmijnsector.

>> Ontdek Gratis de Beste Goudmijnaandelen <<