Naast de populaire Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’, is er nu ook een cryptomunt die hier op is gebaseerd. De SQUID-token is sinds 26 oktober publiek verhandelbaar en begon aan een prijs van 0,012 dollar. Ondertussen noteert de digitale munt aan 15,24 dollar, een stijging van meer dan 125.000 procent en dat op slechts vier dagen tijd.

De Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’ is ontzettend populair, het kon dus ook niet anders dat er een digitale munt van zou komen. Op 20 oktober vond de voorverkoop plaats, die naar het schijnt 1 seconde duurde want alle munten waren onmiddellijk uitverkocht.

Op 26 oktober gingen de munten in omloop aan een prijs van 0,012 dollar per stuk. Nu, vier dagen later, is de munt gestegen met meer dan 120.000 procent, namelijk 15,24 dollar op het moment van schrijven. De tokens kunnen gebruikt worden voor het Squid Game project, een crypto play-to-earn platform. Het online toernooi zal plaatsvinden in november waarbij spelers kunnen deelnemen in soortgelijke spelletjes zoals te zien zijn in de zogenaamde serie.

Toernooi

Maar in tegenstelling tot het vaste bedrag van 38,5 miljoen dollar voor de winnaar, zoals in de serie, is er geen maximum opgelegd voor de prijzenpot. Ook het aantal spelers is onbeperkt.

Deelnemers moeten per ronde een bedrag betalen en soms zelfs een ‘custom-made NFT’ kopen om te kunnen deelnemen. De toegangsprijzen voor elk van de rondes worden verdeeld tussen ontwikkelaars (10 procent) en de prijzenpot (90 procent).

CoinMarketCap heeft echter een waarschuwing de wereld ingestuurd omdat ze verschillende meldingen hebben ontvangen dat gebruikers hun tokens niet kunnen verkopen. Daarenboven heeft SQUID ook helemaal geen connectie met de officiële Netflix-serie.

Bronnen: MacKenzie Sigalos – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven