Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die oog hebben voor de Chinese beurs. Als gevolg van de handelsspanningen tussen de VS en China nemen de meeste beleggers zoveel mogelijk afstand van Chinese aandelen. Ondanks dat lijkt de Chinese beurs aan de vooravond te staan van een nieuwe prijsexplosie.

Als we het over de Chinese beurs hebben, dan gaat het om de Shanghai index. Deze toonaangevende Chinese index staat bekend om haar volatiliteit. Zo wist de Shanghai index tijdens de afgelopen 20 jaar tweemaal fors in waarde te stijgen, om vervolgens weer keihard afgestraft te worden. Voor traders is dat fantastisch, want zij zijn meestal gebaat bij grote bewegingen.

Chinese beurs oogt kansrijk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is de Shanghai index afgebeeld. Op deze grafiek is de volatiliteit van deze index perfect in beeld gebracht. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research vertoont de Chinese beurs op dit moment dezelfde trekjes als in de jaren 2005 en 2014. En dat betekende destijds het startsein van een exponentiële stijging.

Mogen we deze keer opnieuw hopen op een exponentiële koersstijging?

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!