De Chinese beurs heeft het tijdens de afgelopen maanden niet gemakkelijk gehad. Als gevolg van de economische en politieke onzekerheid in de wereld werden in het bijzonder Chinese aandelen massaal gedumpt. Toch is de Chinese beurs dit nieuwe jaar prima uit de startblokken gekomen. De kans is zelfs aannemelijk dat de Chinese beurs aan de vooravond staat van een gigantische beursstijging.

Donald Trump en Xi Jinping hebben beleggers de hoop gegeven dat er tijdens de komende maanden een handelsakkoord gesloten wordt tussen de VS en China. Ondanks het feit dat tal van economen hier nog de nodige vraagtekens bij zetten, gelooft het merendeel van de beleggers beide beleidsmakers. Als reactie op dat gerucht wisten de aandelenmarkten tijdens de afgelopen weken goede zaken te doen.

De Chinese beurs kan in prijs gaan exploderen

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research vertoont de Shanghai index op dit moment sterke overeenkomsten met het jaar 2013. Op de bovenstaande grafiek is het verband met het jaar 2013 in beeld gebracht. Mocht dit verband standhouden, dan breekt er een geweldige periode voor de Chinese beurs aan. In dat geval staat de Shanghai index namelijk aan de vooravond van een beursstijging van 150%.

Is dit het moment om te switchen naar Chinese aandelen?