De jaarlijkse groei van de Amerikaanse huizenverkopen ligt op dit moment rond de 6%. Al drie jaar lang ligt deze groei boven de 6%. Volgens de economen van Macrobond and Nordea gaat er echter binnenkort een einde komen aan deze riante groei. De Amerikaanse huizenverkopen kunnen volgens hen fors gaan terugvallen. 

De Amerikaanse huizenmarkt is al enkele jaren ‘booming’. Dat is ook niet vreemd, want de Amerikaanse economie weet ook al jaren goede zaken te doen. En meestal zorgt een groeiende economie ook voor een aantrekkende huizenmarkt. 

Steeds meer Amerikanen zien van huizenplannen af 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is de jaarlijkse groei van de totale Amerikaanse huizenverkopen in beeld gebracht. Uit onderzoek van Macrobond and Nordea blijkt dat steeds minder Amerikanen van plan zijn om een huis te kopen. En deze indicator loopt normaliter enkele maanden voor op de daadwerkelijke huizenverkopen. Zoals op de grafiek te zien is, is er tijdens de afgelopen jaren een betrouwbare correlatie ontstaan tussen de huizenverkopen enerzijds en de verwachtingen van de Amerikanen om een huis te kopen anderzijds. 

Volgens de economen van Macrobond and Nordea kunnen de huizenverkopen de komende maanden fors gaan terugvallen. Deze grafiek voorspelt in ieder geval weinig goeds. Beleggers moeten daarbij niet vergeten dat dalende huizenverkopen meestal ook nadelig zijn voor het complete economische plaatje. 

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS