Veel is al geschreven over het succes van Uber, de alternatieve taxidienst die als een komeet de hele wereld veroverd. Je zou denken dat het Amerikaans technologiebedrijf een monopolie heeft veroverd in de markt van ride-sharing apps. Maar niets is minder waar. Concurrent Lyft timmert ook flink aan de weg in de Verenigde Staten.

Lyft heeft in de afgelopen maanden een flinke inspanning geleverd om zichzelf te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie, zo vertelt mede-oprichter John Zimmer aan CNBC. En de resultaten wijzen erop dat deze strategie vooralsnog werkt. “Onlangs hebben we de grens overschreden van 1 miljoen unieke passagiers per week. Onze taxichauffeurs hebben in oktober meer dan 1 miljard dollar omgezet. Bovendien hebben we in onze laatste investeringsronde 1 miljard dollar opgehaald. Uit al deze cijfers blijkt dat we hard groeien.”

Samenwerking met General Motors

Deze cijfers zijn al indrukwekkend, maar misschien wel het belangrijkste nieuws van de afgelopen maanden werd bekend in januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Daar kondigde General Motors een samenwerking met ridesharing-dienst Lyft aan. Belangrijkste onderdeel van die mededeling was de 500 miljoen dollar kapitaalinjectie van GM aan de grote concurrent van Uber. Zimmer is dan ook enthousiast over de ontwikkelingen bij Lyft: “We zijn nu het snelst groeiende alternatieve taxibedrijf in de VS. Ik denk dat de samenwerking met General Motors unieke voordelen creëert ten opzichte van onze concurrenten.”

Focus op de VS

Ondanks de snelle groei blijft Lyft gefocust op de binnenlandse markt, in tegenstelling tot belangrijkste concurrent Uber. Het bedrijf ziet meer dan genoeg kansen in de VS. Demografische trends en consumentengedrag laten zien dat de binnenlandse markt nog enorm veel potentie heeft, aldus Zimmer. “Alleen al in de VS besteden mensen ieder jaar 2 biljoen dollar aan autobezit. Dat is een ongelooflijk grote markt,waarbij steeds meer millennials en andere inwoners van grote steden omschakelen van autobezitter naar afnemer van transportdiensten.”

Investeerders zijn enthousiast

De investeerders staan achter de strategie van Lyft. Adel Al Sayed, topman van Lyft-investeerder Kingdom Holding Company, legt uit waarom: “We zijn enthousiast over de binnenlandse strategie, omdat de markt in de VS enorm groot is. We zien graag dat Lyft deze markt perfectioneert en domineert, voordat het bedrijf buitenlandse markten gaat veroveren.” Uber is dan wel de onbetwiste nummer 1 wereldwijd, maar het succesverhaal van Lyft laat zien dat er genoeg kansen zijn voor andere alternatieve taxidiensten die een onderscheidend product kunnen aanbieden.