telecom azie Wie opportuniteiten zoekt op de internationale aandelenmarkten wendt zijn of haar blik best naar de groeilanden. Het is in deze rubriek al vaak beklemtoond dat deze markten te verkiezen zijn boven de dure westerse markten. Een screening van de verschillende sectorindices in het segment van de groeilanden deed de telecomsector (met o.a. China Mobile, China Telecom en het Indische Bharti Airtel) in het oog springen. Na maandenlang horizontaal bewogen te hebben, verwachten we een opwaartse uitbraak uit dit horizontale patroon. Op de maandgrafiek speuren we naar koopsignalen van de MACD-indicator. Zonet werd dit koopsignaal geven en dit signaal kan de brandstof leveren om opwaarts uit dit patroon te breken. We houden de koers van deze index dan ook nauwlettend in de gaten en als we koers boven 254,06 punten zien uitstijgen, kunnen we een mandje telecomaandelen uit de groeilanden kopen.

MSCI EM Telecom (Maandgrafiek met MACD-indicator)

MSCI EM TELECOM maandgrafiek met MACD

Op de weekgrafiek zoomen we wat dieper op dit horizontaal consolidatiepatroon in. Nadat de koers begin dit jaar de onderkant van het patroon testte, volgde er een koersopvering. Deze koersstijging rekende alvast af met de dalende weerstandslijn die de koerstoppen van 2013 met elkaar verbond. En nu wachten we vol spanning op het volgende “bullish” signaal: een opwaartse uitbraak boven de horizontale weerstand van 254,06 punten. Bij een uitbraak rekenen we in de volgende weken en maanden op een koersstijging richting 300 punten: we bekomen dit koersdoel door de breedte van het consolidatiepatroon (46 punten) op te tellen bij het uitbraakniveau (254,06 punten). Op de weekgrafiek zien we wel dat de RSI-indicator zich op een vrij hoog (overgekocht) niveau bevindt. Dit zou op korte termijn voor wat koersdruk kunnen zorgen, maar zou het gunstige scenario niet in gevaar mogen brengen.

MSCI EM Telecom (Weekgrafiek met RSI-indicator)

MSCI EM TELECOM weekgrafiek met RSI

Conclusie: de MSCI EM Telecom sectorindex maakt zich na een maandenlange horizontale consolidatie op om opwaarts uit te breken. Wij focussen op het uitbraakniveau van 254,06 punten: als de koers hierboven stijgt, zijn we koper van telecomaandelen uit de groeilanden!

>>> DOWNLOAD DE TRADING ALMANAK <<<