funny-Perry-the-platypus-blackberry Wie belegt, kan niet om de tech sector heen. Sterke groei, royale kasposities, een goed dividend en volop ruimte voor fantasie. Niet alle tech fondsen zijn echter een koopje. De technologiesector heeft beleggers veel te bieden. Wie groei zoekt, en wie zoekt dat niet, komt al snel in de tech sector uit. Hoewel veel beleggers nog steeds wat huiverig staan tegenover technologie aandelen, de dot com crash blijft een rol spelen, biedt de sector superieure rendementen. Maar dat geldt niet voor álle tech fondsen.

Alcatel Lucent zoekt geld

Een voormalige hoogvlieger is Alcatel Lucent. Ooit favoriet onder beleggers, heeft het aandeel de afgelopen jaren fors in waarde ingeleverd. De schuldenlast is te hoog en het concern is naarstig op zoek naar geld. Vandaag werd bekend dat Alcatel, wéér, een emissie plant. Ditmaal wil het Franse concern $2,7 mrd ophalen. Geld nodig om de grote schulden terug te dringen en herstructureringen te kunnen betalen. Alcatel mikt op $1,3 mrd uit een emissie, $750 mio via een nieuw te plaatsen obligatie en $500 mio aan (al toegezegde) nieuwe leningen.

BlackBerry krijgt klappen

Ook BlackBerry gold tot voor kort als beurslieveling. Maar het bedrijf heeft de slag op de smartphone markt dik verloren. De grote winnaar is hier Samsung, terwijl Apple zich goed staande houdt, hoewel het concern wel flink marktaandeel heeft moeten inleveren. Vandaag gaat BlackBerry finaal onderuit. Voorbeurs staat de koers een kleine 20 procent lager. Reden: de geplande delisting staat op losse schroeven. De bieder krijgt de financiering niet rond. Investeerders hadden te weinig vertrouwen in de delisting plannen van Fairfax Financial en wilden niet de benodigde $4,7 mrd op tafel leggen.

Selectief en op de voet volgen

Twee voormalige beurslievelingen in de technologiesector die rake klappen krijgen en beleggers veelal met een kater achterlaten. De bordjes in de technologiehoek zijn snel verhangen. Wie niet uiterst selectief is en continue de ontwikkelingen op de voet volgt, loopt flinke risico’s op een deceptie zoals de twee bovengenoemde fondsen laten zien. Oplossing? Een abonnement op het Slim Beleggen TECHNOLOGIE RAPPORT. Onze doorgewinterde analisten volgen de zaak op de voet zodat u met andere dingen bezig kunt zijn en niet het risico loopt achter de feiten aan te hollen. Meer weten? Lees hier verder