Steeds meer beleggers ruilen hun techaandelen in tegen ‘normale’ aandelen. Door de stijgende rentes op de staatsobligaties zijn techaandelen een stuk minder interessant geworden. En wij hebben een grafiek gevonden die perfect in beeld brengt dat de techsector in een moeilijke periode zit. Mogelijk moet de grootste schade zelfs nog komen.

Jarenlang waren techaandelen dé aandelen die je in de portefeuille had moeten zitten. De beste rendementen werden immers binnen de techsector behaald. Tijdens de afgelopen weken is dat beeld veranderd. Op dit moment lijken beleggers de voorkeur te geven aan de zogenoemde ‘defensieve aandelen’.

Het enthousiasme rondom techaandelen is te ver doorgeslagen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat de Nasdaq 100 to Russell 2000 Ratio tijdens het afgelopen jaar de hoogste stand sinds het jaar 2000 wist te bereiken. Hiermee werd duidelijk dat de techaandelen behoorlijk vooruit waren gelopen op de rest van de markt. Vanaf dat punt gerekend is het beeld echter dramatisch veranderd. Op dit moment weten met name de defensieve aandelen goed te presteren. Dit zijn de aandelen die ook in slechte tijden het hoofd boven water weten te houden en tevens een mooi dividendrendement bieden.

Volgens deze grafiek is dit nog maar het begin. Tijdens het jaar 2000 werd er ook een stevige top neergezet en vanaf dat moment gerekend hebben veel techbedrijven de beursvloer moeten verlaten. Mogelijk is het enthousiasme rondom techaandelen tijdens de voorbijgaande jaren te ver doorgeslagen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>