Tijdens de afgelopen handelsweken werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een beurscorrectie. Met name de techaandelen vielen in negatieve zin op. Toch lijkt deze beurscorrectie weinig effect te hebben op de populariteit rondom de techaandelen. Deze aandelen zijn immers nog steeds razend populair onder beleggers.

De aandelenmarkten staan al enkele weken onder druk. Steeds meer beleggers lijken langzaam maar zeker hun winsten van tafel te nemen. Zeker nu de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen, lijkt de onzekerheid toe te nemen. Een verkiezingsoverwinning van Biden kan immers slecht nieuws voor de aandelenmarkten betekenen.

Beleggers blijven geloven in techaandelen

Dat de techaandelen tijdens de afgelopen weken geconfronteerd werden met een serieuze beurscorrectie, is niet vreemd te noemen. Tijdens de afgelopen maanden wisten zij immers ook stevig in waarde te stijgen. Mogelijk loopt nu een deel van die opgeblazen lucht weg.

Ondanks deze beurscorrectie zijn de techaandelen nog steeds enorm populair. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, te zien dat techaandelen nog steeds de favoriete aandelen van beleggers zijn. Tijdens de afgelopen handelsweken wist de kapitaalinstroom zelfs in een nog hogere versnelling te belanden. Voorlopig lijken beleggers zich dus weinig zorgen te maken over de techsector.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar