Analisten en marktkenners bevinden zich in een moeilijke periode om te voorspellen wat er staat te gebeuren op de financiële markten. Wordt 2019 nu een slecht of goed beursjaar? Volgens de online broker TD Ameritrade Asia gaan de afgestrafte technologie-aandelen voor een lift zorgen op de beurzen omdat deze onterecht en te hard zijn gedaald.

Technologie-aandelen hebben wellicht het meest in waarde verloren de afgelopen maanden. Beleggers en investeerders hebben deze categorie zwaar afgestraft tijdens de ‘sell-off’ maar dat is volgens de onlinebroker TD Ameritrade Asia niet gegrond en een onterechte handeling geweest.

Christopher Brankin, CEO van TD Ameritrade Asia, is er van overtuigd dat beleggers dit gaan inzien en opnieuw posities zullen innemen in technologiebedrijven. De aanstormende ‘remonte’ zal in 2019 zorgen voor een heropleving van de Amerikaanse beurzen, aldus Brankin.

I think tech is going to drive the overall sentiment higher.

Hij heeft het dan voornamelijk over de FAANG-aandelen, namelijk Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Alphabet (Google). Historisch gezien zijn technologie-aandelen ook de grootste verliezers. Als de S&P 500 tien procent verliest, dan betekent dat nog slechter nieuws voor technologie-aandelen.

Remonte?

De heropleving afgelopen woensdag doet beleggers en investeerders even opnieuw ademen. Wall Street presteerde zijn beste dag in bijna 10 jaar tijd met winsten van gemiddeld 5 procent. Ook de technologie-index, de Nasdaq Composite, herleefde met een stijging van maar liefst 5,84 procent.

Brankin zijn voorspelling gaat in tegen die van de meeste analisten. Er wordt namelijk verwacht dat het beursjaar 2019 wild en negatief gaat worden gezien de huidige negatieve factoren. Maar Brankin blijft positief en voorspelt dat technologie-aandelen de rest op sleeptouw zal nemen.

Basically all stocks over the last quarter, especially December, have been absolutely hammered and I think some of them unfairly. We’ve seen some of these stocks across the FAANG, some of the semiconductors, they’re down … just in the month of December.

Het blijft uiteraard koffiedik kijken welke richting we uitgaan. We zijn nu uiteraard al enkele jaren hard gestegen en een correctie/daling hoort bij het beursverhaal. Het is echter onzeker of de huidige daling zal uitmonden in een globale recessie of niet. Voorzichtigheid blijft alleszins geboden.

Bronnen: CNBC

Foto: Bodkin18 – Pixabay