Tijdens de afgelopen beursweek wist de Nasdaq index een nieuwe recordkoers op de borden te toveren. Het merendeel van de beleggers zet nog steeds vol in op de kansen van technologieaandelen. Tot nu toe is er dit jaar al bijna 5 miljard dollar naar deze sector toegestroomd.

Tijdens de eerste maand van dit jaar stroomde er, volgens de cijfers van Thomson Reuters Lipper, al 3,9 miljard dollar richting de technologiesector. Dit betekende de grootste instroom sinds maart 2000. Overigens werden de beleggers in dat jaar kort daarna geconfronteerd met de dotcom-zeepbel.

Technologiesector staat in de schijnwerpers

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is de enorme kapitaalinstroom in kaart gebracht. Tijdens het afgelopen jaar stroomde er ruim 10 miljard dollar richting de technologieaandelen. Mocht de trend van dit jaar een vervolg krijgen, dan wordt die grens van 10 miljard dollar ruim overtroffen.

Het is niet verwonderlijk dat de meeste beleggers geloven in de technologieaandelen. Zo zijn bijvoorbeeld de techgiganten Amazon, Netflix en Google niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch is er juist bij deze aandelen sprake van zware overwaarderingen. Het is dus juist in deze tijd cruciaal om het kaf van het koren te scheiden.