Andrew Left van Citron Research staat erom bekend om short te gaan. Ook Tesla is al langer een stevige short-kandidaat voor Left. Maar de analist van Citron Research maakt een bocht van 180 graden. Vlak voor de publicatie van de resultaten over het 3e kwartaal koopt hij aandelen Tesla. Volgens Left kent Tesla momenteel ‘geen concurrentie’.

Tesla vernietigt de competitie’, schrijft Left in een nota aan de klanten van Citron Research. ‘Voor de eerste keer gaat Citron long Tesla aangezien de Model 3 een gigantische hit is en de vele waarschuwingssignalen niet voldoende blijken om het bedrijf te stoppen.’

De befaamde shorter geeft toe dat de negatieve commentaren rond het gedrag van Elon Musk de ware kracht van Tesla verhullen. Hierdoor ziet men niet hoe dominant Tesla werkelijk is op de markt. Er is in de verste verte geen concurrentie voor Tesla de komende jaren.

Koersdoel Tesla in slechtste geval $599

Tesla verslaat nu al de traditionele automerken. Uit recente verkoopcijfers blijkt dat de Model 3 nog maar 4 modellen voor zich moet dulden in zijn klasse die meer verkocht worden. Tesla leverde 55.840 Model 3 in het 3e kwartaal. Dat was meer dan de eigen verwachting en de verwachting van Wall Street.

Daarnaast liet Tesla ook nog weten dat ze goed op weg zijn om 100.000 auto’s te verkopen van het Model S en Model X in 2018. Er komt ook een goedkopere Model 3 op de markt.

There is NO Tesla killer,” zegt Left. “Competition is nowhere to be found and no electric vehicle is slated to launch at the Model 3 price point until 2021.

In plaats van short te gaan, voorziet hij nu een koersdoel van $599 … in een worst-case scenario waarin Tesla slechts 500.000 auto’s per jaar produceert met een bruto marge van 20% en een koers/winst ratio van 20.

Woensdag 24 oktober nabeurs komt Tesla met de officiële resultaten over het 3e kwartaal. Analisten verwachten een omzet van $6,27 miljard en een verlies per aandeel van 8 dollarcent. Musk liet eind september nog weten dat Tesla ‘dicht bij winstgevendheid’ staat.

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: iStock