Tesla heeft het inmiddels voor elkaar gekregen om 5.000 Model 3 auto’s per week van de band te laten rollen. Onlangs werd deze mijlpaal nog met luid onthaal ontvangen op Wall Street. Anderzijds heeft Tesla last van de handelsoorlog tussen de VS en China. Als gevolg daarvan kunnen de verkopen in China gaan afnemen.

Beleggers die enkele jaren geleden in Tesla investeerden, deden dit met de gedachte dat Tesla een revolutie zou gaan bewerkstelligen binnen de autobranche. De elektrische auto zou met de komst van Tesla definitief op de kaart gezet worden. En dit is ook daadwerkelijk gebeurd, alleen verwachten beleggers inmiddels wat meer van Tesla. De beloftes moeten nu eindelijk waargemaakt worden en er zal een einde moeten komen aan de negatieve kasstroom.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste beursnieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Is Tesla duur geprijsd?

In dat licht bekeken is het best opvallend te noemen dat Tesla op dit moment ongeveer dezelfde marktwaarde heeft als General Motors. Zeker als we de omzet van beide bedrijven met elkaar vergelijken. De omzet van Tesla komt hoogstwaarschijnlijk dit jaar uit op 12 miljard dollar. Terwijl General Motors waarschijnlijk een omzet weet te behalen van 144 miljard dollar.

En voor sommige analisten is de beurswaarde van Tesla dé reden om het aandeel links te laten liggen. Gezien deze marktwaarde gaat het overgrote deel van de beleggers er dus vanuit dat Tesla de grote speler gaat worden binnen de autobranche op het gebied van elektrische auto’s. Toch is dit volgens sommige analisten te betwijfelen aangezien andere autofabrikanten ook sterk inzetten op de productie van elektrische auto’s. En de traditionele autofabrikanten hebben weinig last van productieproblemen.