Tesla heeft tijdens het derde kwartaal dit jaar 343.000 voertuigen afgeleverd. Dat is een flink pak meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen werden er 241.3000 stuks afgeleverd. Maar het is helaas minder dan de analistenvoorspelling van 364.660 voertuigen. Het is uiteraard niet zo evident geweest om goed te presteren gezien de situatie op het wereldtoneel.

De autobouwer van elektrische voertuigen Tesla heeft tijdens Q3 dit jaar 343.000 voertuigen afgeleverd aan hun klanten en 365.000 voertuigen geproduceerd. Dat is aardig maar het komt niet in de buurt van de analistenvoorspelling van 364.660 voertuigen. Ze produceerden 19.935 stuks van hun model S en X en 345.988 van de populairdere modellen 3 en Y.

De productie ten opzichte van het vorig kwartaal is fors gestegen, toen werden 258.580 voertuigen geproduceerd. Tijdens het derde kwartaal vorig jaar produceerde Tesla 237.823 stuks en leverden ze 254.695 voertuigen af. Het zijn moeilijke maanden geweest door de stijgende grondstoffenprijzen en groeipijnen in de megafabrieken in Berlijn en Texas.

Fabrieken

In juli moest de autobouwer een deel van hun productie in Shanghai stopzetten wegens werken (upgrades) aan de fabriek. In de maand augustus namen de productiecijfers en leveringen weer toe. Voor hun fabriek in Fremont was de maand augustus een recordmaand. Ook in Texas werd er voor het eerst de 1000 geproduceerde voertuigen per week gehaald.

Ze hebben ook wat problemen gehad inzake het personeel. Elon Musk schafte het telewerken af waardoor werknemers verplicht 40 uur op kantoor moeten werken. Dit resulteerde in overvolle werkruimtes waardoor men niet onmiddellijk vlot kon werken. Er werden ook ontslagen doorgevoerd om de structuur af te slanken.

Bronnen: Lora Kolodny – CNBC

Foto: Maurizio Pesce – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>