Tesla publiceerde dinsdag haar cijfers over het tweede kwartaal van 2017. En deze cijfers wisten flink tegen te vallen. Investeerders in Tesla zijn met name gericht op de toekomst, maar de toekomstplannen van Elon Musk lijken steeds minder reëel te worden. Er komen immers steeds meer problemen aan het licht.

Tijdens de maanden april, mei en juni wist de elektrische autofabrikant 22.000 sportauto’s af te leveren. En dit aantal lag onder de gemiddelde verwachting van 23.000 sportauto’s. Dit nieuws werd op Wall Street keihard afgestraft, want Tesla moest dinsdag al meer dan 6% aan beurswaarde inleveren. Ook tijdens de handelsdag van gisteren kreeg de verkoopgolf een vervolg.

Tesla verliest terrein

Het grote probleem voor Tesla is op dit moment met name de batterijen. In het tweede kwartaal werden er immers ruim 26.000 auto’s gefabriceerd, maar door problemen met de accu’s konden er uiteindelijk een stuk minder sportauto’s worden afgeleverd.

Dit nieuws komt overigens niet op een ideaal moment voor Tesla. Onlangs liet Musk namelijk nog weten dat morgen de eerste Tesla Model 3 van de band zal rollen. Beleggers lijken daar op dit moment echter totaal niet mee bezig te zijn. Het aandeel wist de afgelopen maanden flink in waarde te stijgen. Maar, op dit moment lijken steeds meer beleggers de winsten van tafel te nemen.