Terwijl de prijs van Bitcoin stabiliseert rond $10.000 en daarbij 50% onder de top van december noteert, blijft Fundstrat strateeg Tom Lee bij zijn voorspelling. Bitcoin haalt dit jaar nog de grens van $25.000. Hij ziet ook een sterk momentum ontstaan voor cryptomunten waar enkele belangrijke bedrijven dit jaar nog gebruik van gaan maken.

Midden januari voorspelde Tom Lee al dat de grootste cryptomunt ter wereld in 2018 nieuwe records zal boeken, ondanks de stevige correctie van de laatste maanden.

In 2018 zal Bitcoin opnieuw nieuwe records boeken. Waarschijnlijk gaan we midden 2018 het eerste nieuwe record zien [bij $20.000]. Dan kan in de 2e jaarhelft de koers verder stijgen en kan de koers ten opzichte van het huidige niveau gemakkelijk verdubbelen.”

De succesvolle trader zegt dat deze momenten van lage koersen na een stevige correctie de beste mogelijkheden bieden om Bitcoin te kopen:

Sinds midden 2016 kende de grootste cryptomunt ter wereld 6 periodes waarin Bitcoin meer dan 75% steeg en 6 sell-off periodes waarin Bitcoin meer dan 25% corrigeerde. Wat er sinds midden december met Bitcoin gebeurde, is dus niets ongewoon. Waar de aandelenmarkt jaren over doet, doet de cryptomarkt in maanden.”

Tom Lee verwacht daarnaast ook dat Ethereum dit jaar zal stijgen tot $1.900, een stijging van ongeveer 90%. Ook Ethereum Classic ziet Lee nog fors stijgen in 2018. Voor NEO geeft hij een koersdoel van $225.

3 van onze favoriete cryptomunten voor 2018

Bedrijfsleven wordt wakker voor cryptomunten

Lee ziet ook momentum onder de traditionele bedrijven die op zoek gaan naar technologische vernieuwing. Dit jaar zijn er al verschillende grote bedrijven die inzetten op cryptomunten.

Het Japanse e-commercebedrijf Rakuten kondigde de lancering van een eigen cryptomunt aan. Een ander Japans bedrijf, Line, kondigde een in-app crypto trading platform aan en een eigen crypto exchange.

Van grote Amerikaanse technologiebedrijven Facebook en Amazon verwacht Lee ook dat ze dit jaar aankondigen om iets met cryptomunten en/of blockchain te doen. Ook Starbucks overweegt een eigen cryptomunt. Facebook zou bijvoorbeeld gebruikers kunnen belonen met een ICO in plaats van beleggers te belonen met aandelenopties, oppert Tom Lee.

Bron: CoinTelegraph

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>