Tom Lee is een bijzonder sterke strateeg op Wall Street. Hij is ook een van de weinige die als eerste het potentieel van Bitcoin durft inschatten. In een interview legt hij precies en onderbouwd uit waarom hij nog heel veel toekomst ziet in Bitcoin. 

Volgens Tom Lee van FundStrat moeten we op dit moment de opmars van Bitcoin vergelijken met de opmars van een sociaal netwerk. De waarde van een netwerk kan je berekenen aan de hand van Metcalfe’s Law. Volgens deze wet is de waarde van een netwerk gelijk aan het aantal gebruikers tot de 2e macht.

Metcalfe’s Law  in verhouding tot het handelsvolume van Bitcoin bepaalde in 94% van de tijd de prijs van Bitcoin.

 << Eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen >>

Bitcoin is het nieuwe goud

Op langere termijn ziet Lee Bitcoin vooral als veilige haven. In de jaren ’80 greep men naar goud als veilige haven ten opzichte van fiat geld. De jongere generatie kijkt niet meer naar goud, maar naar Bitcoin.

Bitcoin bestaat al 7 jaar en is nog nooit gehackt. Dat is een ‘store of value’ die kan tellen. Om 1 unit in de blockchain van Bitcoin te veranderen heb je meer dan $30 miljard nodig. Bitcoin wordt het goud – de veilige haven – van de nieuwe generatie. Als Bitcoin slechts 5% van de goudmarkt voor zich kan winnen, betekent dit een prijs van $25.000 per BTC volgens Tom Lee.

Bitcoin of Cryptomunten

Bitcoin is de dominante cryptomunt. En hoe meer cryptomunten er bijkomen, hoe meer munten Bitcoin gebruiken als ‘master ledger’. De waarde van Bitcoin groeit dus naarmate er meer cryptomunten bij komen.

Er zijn ook nog niet veel institutionele beleggers die Bitcoin in hun bezit hebben terwijl de cryptomunt niet gecorreleerd beweegt ten opzichte van traditionele activa. Dat is zeer interessant als diversificatie.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Maar de lage liquiditeit zorgt ervoor dat het moeilijk is voor deze partijen om Bitcoin te kopen. Dit kan op een bepaald moment voor een ‘liquidity spike’ zorgen. En dan kan Bitcoin zelfs stijgen tot $75.000 per BTC, aldus Tom Lee.

Bekijk hier het volledige interview (Het is de moeite en veel komt overeen met de visie van Slim Beleggen)

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Foto Credit: iStock