Volgens een topman van producent van elektronische chips Nvidia is de crypto hype voorbij. Dat zegt de CFO bij de bekendmaking van de resultaten over het 2e kwartaal. De omzet die Nvidia genereerde uit crypto dook in het 2e kwartaal fors naar beneden en het bedrijf verwacht geen toegevoegde waarde meer voor de rest van het jaar.

De omzet van Nvidia steeg in het 2e kwartaal met 40% tot $3,1 miljard. Deze stijging kwam voornamelijk uit de gaming wereld. Maar de grafische kaarten van Nvidia worden de laatste kwartalen niet alleen gebruikt in de gamingwereld, ook voor het mijnen van cryptomunten. Al lijkt daar nu stilaan een einde aan te komen.

In het eerste kwartaal boekte Nvidia nog $289 miljoen omzet uit de verkoop van grafische kaarten aan crypto miners. In mei liet het bedrijf al weten dat ze voor het 2e kwartaal een daling anticipeerden van meer dan 60% tot $100 miljoen.

Uiteindelijk boekte Nvidia tussen 1 april en 30 juni slechts $18 miljoen omzet uit de verkoop van grafische kaarten aan de cryptosector. Ook voor de rest van het jaar verwacht Nvidia niet veel beterschap. Waar men eerder nog uitging van een kleine bijdrage aan de omzet, verwacht men nu dat die bijdrage verwaarloosbaar zal zijn.

“Our revenue outlook had anticipated cryptocurrency-specific products declining to approximately $100 million, while actual crypto-specific product revenue was $18 million. Whereas we had previously anticipated cryptocurrency to be meaningful for the year, we are now projecting no contributions going forward.”

Nvidia rekent in de toekomst dan ook veel meer op groei van andere segmenten. Zo groeide de datacenter omzet in het 2e kwartaal met 82,6% en de core business – gaming – met 52,2%. Deze segmenten zijn veel groter en belangrijker voor Nvidia.

Bron: CoinDeskMarketWatch

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)