Toyota waterstofauto Toyota zet fors in op waterstof als nieuwe energiebron voor auto’s. Grote vraag is daarbij waar en hoe snel landen over zullen gaan tot het bouwen van de benodigde waterstoflaadstations. Het Japanse autoconcern Toyota Motor wordt vaak in het verkeerde daglicht gezet. Ondertussen gaat dit autoconcern gewoon door met het bereiken van nieuwe mijlpalen. zo heeft Toyota in 2013 maar liefst een productie gehad van 10,1 mio voertuigen, een stijging van 2,1 procent in vergelijking met 2012.

>>Tesla TIP gemist? Download hier gratis onze jongste TECHNOLOGIE TIP<<

Met deze mijlpaal is Toyota de eerste autofabrikant die meer dan 10 miljoen voertuigen per jaar heeft geproduceerd. De productie in Japan steeg vorig jaar met 2,9 procent naar 4,29 miljoen voertuigen en de productie buiten Japan nam met 6,1 procent toe tot 5,8 miljoen stuks. Ook dit jaar hebben ze de verwachting om een productie te hebben van boven de 10 miljoen.

Toyota staat voor niets

Toyota staat op technologisch gebied ook niet stil. Het autoconcern heeft namelijk als doel om al in 2015 met een auto de markt op te komen die waterstof als energiebron gebruikt en alleen waterdamp uitstoot. Terwijl andere autofabrikanten de voorspelde verwachtingen steeds verzetten, maakte Toyota hier slim gebruik van om het te verkorten van 2016 naar 2015. De waterstof dient als lading van een batterij waarop de auto gaat rijden. Deze auto gaat een actieradius van zo’n 450 kilometer hebben. De waterstoftank zelf moet in 3 tot 5 minuten kunnen worden opgeladen. Dit zijn mooie doelen waarmee Toyota komt, maar analisten verwachten dat het opladen van de tank het grootste probleem zal gaan vormen. Analisten concluderen dit op het feit dat slechts weinig landen al een netwerk van waterstoflaadstations bezitten. Californië is nog maar de eerste staat die heeft beloofd om te investeren in een dergelijke waterstoflaadstation. Dit is ook de reden waarom de waterstofauto als eerste in Californië op de markt verschijnt. Wilt u ook vooroplopen bij nieuwe technologie trends? Lees dan ons TECHNOLOGIE Rapport