olie_vs_boorinstallaties De olieprijs is sinds de zomer van 2014 in een Bear Market terecht gekomen en vanaf dat moment zijn al heel wat steunniveaus gesneuveld. Als wij echter op dit moment naar het technische plaatje kijken, dan kunnen we zien dat we terecht zijn gekomen bij een belangrijke steunlijn.

olie-maand

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we op de maandgrafiek op dit moment rond de 37 dollar bewegen. Ook kunnen we zien dat we in het jaar 2009 ook deze koers bereikten en dat de olieprijs kort hierna een stevige bodem wist neer te zetten.

Olie laat een vergelijkbaar patroon zien als in 1993, 1998 en 2009

Daarnaast is de RSI-indicator op dit moment onder de 30-lijn gedoken, wat resulteert in een ‘oversold’ notering. In 1993 en 1998 hadden we voor het laatst te maken met een RSI-notering rond de 30-lijn, en kort hierna wisten we destijds een stevige bodem neer te zetten. Daarnaast werden ook toen de bodems neergezet tussen december en januari. Ditzelfde was het geval in het jaar 2009. Gezien het feit dat we op dit moment opnieuw te maken hebben met een lage koers in de maand december, neemt de kans op een stijging volgend jaar toe.

>> Met deze gids maakt u niet langer meer onnodige beursfouten <<