We zitten in 2019 en de volatiliteit is in de financiële markten geslopen. Dat komt mede door onzekerheden over economische groei en de handelsoorlog. Maar dit is geen valide reden om geld uit de aandelenmarkten te halen. Tenminste, dat stelt UBS – ‘s werelds grootste vermogensbeheerder.

Op het moment is het namelijk nog steeds slimmer om geld te beleggen in aandelen dan het cash te hebben. Er is namelijk nog steeds groei en er is geen recessie. Daarom zullen bedrijfswinsten nog steeds groeien. Hoewel, op een lager tempo dan voorheen.

Zo stelt Mark Hafelene, global chief investment officer bij UBS Global Wealth Managment:

Men moet in de markt blijven, wat de risicotolerantie ook is.

Hafelene voegde daaraan toe:

De 18 tot 6 maanden voor een recessie zijn namelijk vaak de periode wanneer de hoogste rendementen worden behaald, omdat dan de economische groei het sterkst is.

Aandelen verkopen is geen goed plan

Hafelene onderbouwde zijn uitspraken nog eens door te stellen dat men 10 procent rendement was misgelopen als men op kerstavond 2018 had verkocht en deze maand weer had ingekocht. Met kerst vond er namelijk een grote koersdaling in Amerikaanse aandelen plaats.

Volgens Hafelene kan men dus beter in de markt blijven zitten, ondanks correcties die plaatsvinden. Laat men zich leiden door onzekerheid en men verkoopt, dan zal dat volgens hem alleen maar tot misgelopen rendement hebben geleden.

Simpelweg, omdat aandelenmarkten zich weer herstellen.

Aandelenmarkten groeien nog 12 tot 15 procent in 2019

Tan Min Lan, baas bij het investeringskantoor van UBS in de Aziatisch-Pacifische regio gelooft dat aandelenmarkten dit jaar nog eens 12 tot 15 procent kunnen groeien. Zo zei hij:

Als je de bedrijfswinsten ziet, de nog steeds positieve economische groei en een verzachtend beleid in China, dan denken wij dat dit jaar aandelenmarkten waarschijnlijk een rendement behalen van 12 tot 15 procent.

Bron: CNBC

Foto: iStock