Er is iemand heel overtuigd van de Amerikaanse aandelenmarkten. Wall Street bull John Stolzfus is van mening dat het meeste rendement hier te rapen valt. Hij laat zich leiden door de ontwikkelingen op de markten en de robuustheid van de Amerikaanse economie. Hij is ook niet bang van de hoge toppen op de beurzen en verwacht zelfs nog hogere toppen.

John Stolzfus, hoofdstrateeg bij Oppenheimer, is er heilig van overtuigd dat de Amerikaanse aandelenmarkten dé plaats zijn om je geld in te steken. Enerzijds zijn de prestaties van deze markten het beste YTD (Year to Date)  en anderzijds is de Amerikaanse economie nog altijd in topvorm in vergelijking met de rest van de wereld, aldus Stolzfus.

The U.S. is outperforming most of the markets around the world — whether it’s developed markets or emerging markets.

Het is echter moeilijk om de teleurstellende evolutie van deze maand te negeren. De grote beursindexen in de Verenigde Staten van Amerika gingen namelijk fors achteruit. De S&P 500 noteert ondertussen 7 procent lager en de Nasdaq is met 11 procent gedaald. Deze beurzen zijn al drie weken op rij aan het dalen en dat demotiveert beleggers en investeerders.

We’ve taken out the froth that had come into the market in certain [mega cap] names. It may be a good opportunity to pick up some really good, high quality growth stories that are on sale right now.

Nieuwe rally?

Maar daar heeft Stolzfus geen last van. Zijn optimisme wordt gevoed door het beleid van de Amerikaanse centrale bank en de sterke rebounds bij elke tijdelijke beursdaling. Momenteel noteert de S&P 500 op 3.319 punten maar hij verwacht dat de index zijn record van 3.580 punten dit jaar nog zal verbreken dankzij sterke economische gegevens.

De grootste bedreiging voor de markten is volgens hem een nieuwe en sterkere COVID-19 besmettingsgolf. Alleen in dit geval zouden de Amerikaanse beurzen kunnen blijven dalen voor een langere periode. Maar hij blijft overtuigd van de kansen op de Amerikaanse beurzen.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>