In Europa valt het vooralsnog mee als het gaat om het aantal faillissementen als gevolg van de coronacrisis. Dit is overigens voor het overgrote deel te danken aan de steun van de overheden. De overheden proberen er alles aan te doen om faillissementen te voorkomen. In de VS ziet de situatie er een stuk zorgwekkender uit.

Het coronavirus hangt nog steeds als een donkere wolk boven de financiële markten. De coronacrisis is een feit en het is nog maar de vraag of we snel uit deze crisis weten te kruipen. De centrale banken en de overheden proberen er ondertussen alles aan te doen om de economische schade te beperken.

Amerikanen moeten vrezen voor permanente werkloosheid

Op dit moment zitten miljoenen Amerikanen zonder werk thuis. Volgens diverse economen komt dit voor een groot deel door de ‘tijdelijke werkloosheid’. Deze tijdelijke werkloosheid kan echter omslaan in ‘permanente werkloosheid’ indien bedrijven failliet gaan.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Koyfin, is te zien dat de Amerikanen moeten vrezen voor deze permanente werkloosheid. Tot nu toe zijn dit jaar al 81 Amerikaanse bedrijven failliet gegaan waarbij zowel de omzet als de schulden boven de $500 miljoen lag. Het vorige record dateert uit het jaar 2009. En de kans lijkt groot te zijn dat het record uit dat jaar (86) dit jaar verbroken gaat worden. En dat is niet bepaald een positief teken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)