We kennen Jeff Bezos allemaal van Amazon.com maar hij heeft nog een ander bedrijf dat je in hogere sferen kan brengen, namelijk het ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Wenst u ooit tot in de ruimte te geraken, dan kan u via deze maatschappij een vlucht boeken vanaf 200.000 dollar.

Potentiële klanten en de lucht- en ruimtevaartindustrie willen te weten komen of de kosten van een ticket op Blue Origin’s New Shepard-ruimtevoertuig betaalbaar is en of het bedrijf voldoende vraag kan genereren om winst te maken met ruimtetoerisme.

Bestuursleden van het ruimtevaartbedrijf, dat in het jaar 2000 werd opgericht, zeiden tijdens een zakelijke conferentie vorige maand dat ze van plan zijn om binnenkort te starten met bemande testvluchten. De eerste tickets voor commerciële vluchten zullen te koop zijn vanaf volgend jaar.

Er is nog niet officieel bevestigd wat de ticketprijzen gaan zijn, Amazon.com-oprichter Jeff Bezos zei in mei dat de prijzen nog niet vastgelegd zijn. Maar enkele medewerkers van Blue Origin, die betrokken zijn bij het ‘pricing plan, kunnen een tipje van de sluier lichten. Zij beweren dat een ticket tussen de 200.000 en 300.000 dollar zal kosten.

Blue Origin capsule na landing

‘The New Shepard’ is ontworpen om autonoom zes passagiers meer dan 100 km boven de aarde te vliegen, hoog genoeg om een paar minuten gewichtloosheid te ervaren en de kromming van de planeet te zien voordat de capsule onder druk terugkeert naar de aarde door middel van parachutes.

Het ruimtevaartbedrijf Blue Origin heeft er acht succesvolle niet bemande testvluchten opzitten maar allen zonder passagiers, enkel de laatste twee vluchten waren inclusief testpoppen.

Concurrentie

Je zou denken dat er in deze sector geen concurrentie is, maar niets is minder waar. Ook Richard Branson, met Virgin Galactic, en Elon Musk, met SpaceX, doen mee in de race naar de commerciële ruimte. Branson beweert al 650 tickets te hebben verkocht tegen een prijs van 250.000 dollar per stuk. Een datum voor de eerste vlucht is er echter nog niet, maar wordt verwacht ergens in 2019.

SpaceX gaat zelfs een stapje verder, Elon Musk wilt het niet enkel houden bij commerciële vluchten naar de ruimte. Hij ziet zelfs een mogelijkheid om andere planeten te bezoeken en te bewonen.

Bronnen: CNBC

Foto: Public Domain Pictures