Gouden stier

Gisteren kwam de Chinese overheid met hoopvol nieuws dat de belangrijke rentestand omlaag getrokken zal worden. Ook wist de overheid van China te melden dat de banken soepeler zullen zijn wat betreft het verlenen van leningen. De beleggers konden deze maatregelen wel waarderen en het gevolg was dat de aandelen flink in waarde stegen. Ook de Amerikaanse beurzen wisten gisteren uiteindelijk flink in het groen te sluiten.

sp500-1998-2015

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er een sterk verband bestaat tussen het jaar 1998 en nu. Ook in 1998 kreeg de S&P 500 index te maken met een flinke daling tijdens de zomermaanden. Uiteindelijk wist de index zich echter de laatste maanden van het jaar goed te herstellen. We kunnen zien dat we dit jaar opnieuw hetzelfde pad lijken te bewandelen. Ook de analisten van Goldman Sachs zijn erg enthousiast geworden over de kansen van de aandelenmarkten.

Goldman Sachs beroept zich op het jaar 1998

De analisten van Goldman Sachs zijn van mening dat we op dit moment een zelfde situatie meemaken als in het jaar 1998. Volgens hen is de tijd rijp om aandelen te kopen in plaats van te verkopen. Goldman Sachs verwacht dat de S&P 500 index uiteindelijk met 11 procent zal stijgen en terecht zal komen op koers 2100 dollar. De analisten verwachten dat het herstel de komende maanden zal gaan doorzetten en dat de S&P 500 index uiteindelijk hoger het jaar uitgaat. Op zoek naar de beste aandelen voor de komende jaren? U vindt ze hier…